Polskie nalewki – remedium na wszelkie smutki!
Na czym polega kurs kulinarny – nalewki? Podczas zajęć dowiesz się, jak zrobić 3 różne przepyszne likiery – krupnik, cytrynówkę i kawówkę. Ponadto zabierzesz do domu trzy butelki trzech różnych nalewek (po 100 ml każda). Zajęcia kończą się degustacją, tak więc, radzimy, zostaw samochód w domu:-).

Typ warsztatu: prywatny
Godziny: do ustalenia
Wielkość grupy: max. 20
Czas trwania: 2 godziny
w cenę wchodzi: degustacja i buteleczki do zabrania do domu
Poziom trudności: bardzo łatwy
Języki: angielski, francuski, polski
Kurs kulinarny nalewki – co jest wliczone w cenę?
- degustacja 3 wariantów polskich nalewek, które samodzielnie wykonasz podczas zajęć
- 3 butelki samodzielnie przygotowanych likierów (po 100 ml każda)
- link do zdjęć zrobionych podczas zajęć
- przepisy wysłane mailem
- spersonalizowany dyplom ukończenia kursu
Korzyści:
- odkryjesz polską sztukę wytwarzania nalewek
- poznasz tradycje związane z tym trunkiem
- zabierzesz do domu 3 butelki samodzielnie wykonanych likierów
- warsztat jest świetny na team-building, idealnie nadaje się na integrację dla pracowników
- polecamy na wieczór panieński lub spotkanie w gronie znajomych
Przeczytaj nasze recenzje!

Nalewki – polski specjał
Sztuka robienia nalewek znana jest w Polsce od średniowiecza. Początkowo praktykowana była przez mnichów benedyktyńskich, gdyż nalewki uważane były za lekarstwo. Także współczesna medycyna ma liczne dowody naukowe na to, że nalewki wspomagają leczenie niektórych chorób! Bez wątpienia natomiast poprawiają humor! Po dziś dzień niektórzy Polacy nadal produkują je w domu, korzystając z tajnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wiele nalewek dojrzewa tygodniami, a nawet miesiącami, ale niektóre, jak te, które wykonasz podczas naszego kursu kulinarnego, możesz spróbować natychmiast po zrobieniu. Podczas kursu kulinarnego nauczysz się produkować trzy najpopularniejsze polskie nalewki i zabierzesz te cenne lekarstwa do domu:-).
Jeśli nie możesz uczestniczyć w zajęciach w Warszawie, nasze warsztaty nalewek mają wersję wirtualną: kurs kulinarny nalewki online.













Sprawdź również nasz najpopularniejszy kurs kulinarny: pierogi.
Polskie tradycje – kurs kulinarny nalewki
Obecnie we wszystkich sklepach można kupować komercyjne wersje nalewek, ale jest rzeczą oczywistą, że te domowej roboty są o niebo lepsze. Niektórzy Polacy nadal produkują je w domu (a nawet uprawiają owoce specjalnych gatunków do produkcji likierów). Ponadto pilnie strzeżone przepisy przekazywane są od wieków z pokolenia na pokolenie. Podczas kursu wykonacie nalewki z receptur pochodzących z ręcznie pisanej książki kucharskiej mojej babci Heleny. Co więcej, poznacie szereg polskich tradycji związanych z produkcją i serwowaniem likierów. A przede wszystkim nauczycie się wyrabiać nalewki i przetestujecie je od razu na warsztacie!
Zobacz naszą galerię i sprawdź opinie uczestników! Na Facebook znajdziesz zdjęcia z naszych ostatnich zajęć!