Najpopularniejszy warsztat w Warszawie!
Jeśli szukasz warsztatu kulinarnego po angielsku, polecamy warsztat Pierogi! Najsłynniejsze danie polskiej kuchni. Jeśli chcecie się nauczyć je fachowo robić, polecamy warsztaty kulinarne „Pierogi”. W czasie 2 godzinnego warsztatu poznacie wszystkie sekrety tego sławnego polskiego dania. Przygotujecie samodzielnie pierogi z nadzieniem mięsnym lub/i wegetariańskim. Na początku zagniatamy ciasto, potem uczymy się komponować farsze, a następnie ćwiczymy różne techniki lepienia pierogów. Na koniec zasłużona nagroda: kilka porcji pysznych pierogów, więc koniecznie przyjdźcie na zajęcia GŁODNI:-). Warsztaty dostępne po polsku, po angielsku i po francusku.
Typ warsztatu: otwarty lub prywatny
Godziny: 10.00, 12.30 i 17.00 lub do ustalenia w przypadku warsztatu prywatnego
Wielkość grupy: max. 35
Czas trwania: 2 godziny
w cenę wchodzi: lunch lub kolacja
Poziom trudności: bardzo łatwy
Języki: angielski (warsztaty otwarte), francuski, polski
Warsztaty kulinarne pierogi – co jest wliczone w cenę?
- 2 godzinne warsztaty kulinarne prowadzone przez doświadczonego szefa kuchni
- smaczny i obfity posiłek
- przepisy wysyłane przez e-mail
- link do zdjęć zrobionych przez instruktora
- imienne dyplomy
- świetna zabawa!
Warsztaty kulinarne pierogi – korzyści
- naucz się robić najsłynniejsze polskie danie
- zjedz smaczny posiłek – przyjdź głodny!
- odkryj polskie tradycje związane z pierogami
- uzyskaj szczegółowe i sprawdzone przepisy na ciasto i farsze
- zdobądź dyplom mistrza pierogów
- możliwe języki: polski, angielski i francuski
Na życzenie dostępne są farsze wegetariańskie i wegańskie. Gwarantujemy indywidualne podejście do wymagań dietetycznych:-). Jeśli ktoś z uczestników jest uczulony na gluten, prosimy skontaktuj się z nami przed rezerwacją.
Ten warsztat jest dostępny w wersji online: Warsztaty kulinarne pierogi online.
Zobacz naszą galerię i sprawdź opinie uczestników! Na Facebook znajdziesz zdjęcia z naszych ostatnich zajęć!
Dlaczego kochamy pierogi?
Po pierwsze: pierogi to po prostu najlepsze jedzenie na świecie!
Co więcej, są niedrogie, przynajmniej w wersji wegetariańskiej.
I wreszcie, pierogi mają setki odmian i są bardzo uniwersalne. Możesz włożyć do środka farsz z praktycznie każdego składnika. Dzięki temu za jednym rzutem można przygotować obiad i dla miłośników mięsa i dla wegetarian. Podczas warsztatu kulinarnego Pierogi & More każdy może wybrać składniki farszu do swoich pierogów.