orientalne pierożki kuchnia azjatycka

Orientalne pierożki-Azja na talerzu

Orientalne Pierożki to warsztat, podczas którego odkryjecie sekrety najsłynniejszego azjatyckiego dania. Dania, które dało początek polskim pierogom, włoskim tortellini, gruzińskim czinkali i wielu innym potrawom z farszem zawiniętym w ciasto. Kuchnia azjatycka pełna jest przepysznych pierożków: dim sum, shui mei, momo, gyoza, wonton, czy mandu.

Typ warsztatu:  prywatny

Godziny: do ustalenia

Wielkość grupy: max. 20

Czas trwania: 2,5-3 godziny

w cenę wchodzi: lunch lub kolacja

Poziom trudności: łatwy

Języki: angielski, francuski, polski

Podczas zająć nauczycie się wyrabiać idealne, sprężyste ciasto. Następnie poznacie tajniki komponowania farszy z mięsem i warzywami i przećwiczycie aż 10 najpopularniejszych w Azji wzorów na sklejanie pierożków. Na koniec opanujecie trzy metody ich gotowania: na parze, w wodzie i na patelni (gyoza). Zrobimy też wspólnie wspaniały sos, świetnie komponujący się z naszym daniem. Na koniec czeka Was orientalna uczta: mnóstwo przepysznych, soczystych i pięknych pierożków.

Opcja wegetariańska lub wegańska jest dostępna na życzenie, więc przy rezerwacji prosimy o podanie wymagań dotyczących diety uczestników.

pierożki azjatyckie warsztat gotowania

Zapraszamy w kulinarną podróż do Azji!

Dlaczego warto zarezerwować?

  • dowiesz się jak poprawnie zagnieść i rozwałkować ciasto na pierożki
  • nauczysz się komponować farsze
  • nauczysz się formować kształty – przećwiczymy aż 10 różnych wzorów
  • odkryjesz techniki gotowania pierożków
  • poznasz sposoby przygotowania orientalnych sosów
  • zjesz pyszny posiłek na koniec zajęć!
  • dostaniesz imienny dyplom
azjatyckie pierożki

Kuchnia azjatycka – warsztat. Co obejmuje cena?

  • 2-3 godziny praktycznych warsztatów
  • smaczny i sycący posiłek – duży lunch lub kolacja – w zależności od godziny rozpoczęcia
  • sporo dodatkowych pierożków do zabrania do domu na później, więc przynieś puste pudełko
  • link do zdjęć zrobionych podczas zajęć
  • przepisy wysyłamy e-mailem
  • imienny dyplom
warsztat gotowania pierożki z Azji

Aby dokonać rezerwacji skontaktuj się z nami: kontakt.

Kuchnia azjatycka, włoska, polska, francuska. Sprawdź wszystkie nasze warsztaty kulinarne.

Praktyczne informacje o warsztatach kulinarnych Pierogi & More:

  • czas trwania: 2-3 godziny
  • ceny różnią się w zależności od ilości uczestników, już od 170 zł za osobę
  • minimalna liczba gości: 10 osób, jeśli uczestników jest mniej, nadal prosimy o uregulowanie za 10 osób.
  • napoje można zamówić na miejscu, jednak prosimy o informację, czy życzycie sobie Państwo byśmy je mieli przygotowane
  • można także zamówić dodatkowo deser lub ciasto

Pierogi & More wystawia faktury VAT.

Kup Bilety!