Orientalne pierożki-Azja na talerzu
Orientalne Pierożki to warsztat, podczas którego odkryjecie sekrety najsłynniejszego azjatyckiego dania. Dania, które dało początek polskim pierogom, włoskim tortellini, gruzińskim czinkali i wielu innym potrawom z farszem zawiniętym w ciasto. Kuchnia azjatycka pełna jest przepysznych pierożków: dim sum, shui mei, momo, gyoza, wonton, czy mandu.
Typ warsztatu: prywatny
Godziny: do ustalenia
Wielkość grupy: max. 20
Czas trwania: 2,5-3 godziny
w cenę wchodzi: lunch lub kolacja
Poziom trudności: łatwy
Języki: angielski, francuski, polski
Podczas zająć nauczycie się wyrabiać idealne, sprężyste ciasto. Następnie poznacie tajniki komponowania farszy z mięsem i warzywami i przećwiczycie aż 10 najpopularniejszych w Azji wzorów na sklejanie pierożków. Na koniec opanujecie trzy metody ich gotowania: na parze, w wodzie i na patelni (gyoza). Zrobimy też wspólnie wspaniały sos, świetnie komponujący się z naszym daniem. Na koniec czeka Was orientalna uczta: mnóstwo przepysznych, soczystych i pięknych pierożków.
Opcja wegetariańska lub wegańska jest dostępna na życzenie, więc przy rezerwacji prosimy o podanie wymagań dotyczących diety uczestników.

Zapraszamy w kulinarną podróż do Azji!
Dlaczego warto zarezerwować?
- dowiesz się jak poprawnie zagnieść i rozwałkować ciasto na pierożki
- nauczysz się komponować farsze
- nauczysz się formować kształty – przećwiczymy aż 10 różnych wzorów
- odkryjesz techniki gotowania pierożków
- poznasz sposoby przygotowania orientalnych sosów
- zjesz pyszny posiłek na koniec zajęć!
- dostaniesz imienny dyplom

Kuchnia azjatycka – warsztat. Co obejmuje cena?
- 2-3 godziny praktycznych warsztatów
- smaczny i sycący posiłek – duży lunch lub kolacja – w zależności od godziny rozpoczęcia
- sporo dodatkowych pierożków do zabrania do domu na później, więc przynieś puste pudełko
- link do zdjęć zrobionych podczas zajęć
- przepisy wysyłamy e-mailem
- imienny dyplom

Aby dokonać rezerwacji skontaktuj się z nami: kontakt.
Kuchnia azjatycka, włoska, polska, francuska. Sprawdź wszystkie nasze warsztaty kulinarne.
Praktyczne informacje o warsztatach kulinarnych Pierogi & More:
- czas trwania: 2-3 godziny
- ceny różnią się w zależności od ilości uczestników, już od 170 zł za osobę
- minimalna liczba gości: 10 osób, jeśli uczestników jest mniej, nadal prosimy o uregulowanie za 10 osób.
- napoje można zamówić na miejscu, jednak prosimy o informację, czy życzycie sobie Państwo byśmy je mieli przygotowane
- można także zamówić dodatkowo deser lub ciasto
Pierogi & More wystawia faktury VAT.